Runokurssit

Verkkorunokurssista sanottua:

“Erittäin hyviä ja kehittäviä tehtäviä. Luennot olivat riittävän lyhyitä, mutta sisällöltään täyttä asiaa.”

“Luennot olivat todella antoisia (paljon asiaa). Tehtävät olivat sopivan haastavia. Hyvä kun kurssia voi tehdä omaan tahtiin (kaikkia luentoja en ole vielä kuunnellut ja tehtäviä tehnyt).”

“Aikataulu oli tiukka ja olisi ollut ihanaa tehdä tämä rauhassa esim. lomaviikolla. Onneksi tehtäviin voi rauhassa palata. Hyvä kokonaisuus!”

“Luennot olivat juuri sopivat aloittelevalle runoilijalle, ja erilaiset näkökulmat runoilussa tuli käytyä läpi.”

“Kurssi yllätti antoisuudellaan eli kokonaisuudessaan oikein hyvä.”

“Runokurssi oli jopa parempi kuin odotin. Selkeät tehtävänannot ja hyvä opastus.”

“Kyllä voin suositella muille. Olo kurssilla oli tervetullut ja turvallinen. Elina on hyvä, selkeä, rento ohjaaja, joka puhuu kokemuksella. Kurssia avasi sisäistä maailmaani tulemaan ulos.”

Kiitos antoisasta runokurssista! Kurssi oli oikein sopiva ja innostava sekä rohkaiseva empivälle ja ensi kertaa osallistuvalle kirjoittajalle. Alustus luovuudesta oli lämpimän kannustavaa ja rohkaisevaa oman äänen etsijälle. Päiväkurssi tuntui hyvän pituiselta tässä kohtaa. Kurssin jälkeen olo oli kupliva ja tuntui kuin jokin olisi saanut vahvistusta omassa sisimmässä. Ajatus: mitä jos kuitenkin uskaltaisin lähteä eteenpäin tällä polulla, koska jokin minussa syttyy kirjoittaessani.

– Taru

Puhuit kirjoittamiseen liittyvästä häpeästä rohkaisevasti ja se tuntui mulle tosi tärkeältä. Omaa häpeää kohti meneminen erilaisten harjoitteiden kautta tuntui luontevalta ja kävi iloisesti. Se loi vapautunutta ilmapiiriä, jossa säkeitä oli mukava työstää porukalla. Käytät sopivan yksinkertaisia ja samalla valaisevia harjoituksia. Oloni on pitkään ollut hieman jähmeä suhteessa runon kirjoittamiseen. Kurssi notkisti ymmärrystäni siitä, miten lähestyä runoa, miten kirjoittaa ja ylipäänsä miksi kirjoittaa. Arjen tasolla en juurikaan kohtaa kirjoittavia ihmisiä, joten koen tosi arvokkaana jo sen, että pääsin kuulemaan puhetta runojen kirjoittamisesta ja sanoittamaan omia näkemyksiäni aiheesta.

– Veikko

Kurssilla oli sopivasti asiaa ja sopivasti hyviä harjoituksia. Harjoitukset oli valittu monipuolisesti ja ne toimivat. Kiinnitin huomioni myös siihen, että annetut materiaalit oli hyvin suunniteltu ja yhtenäiset visuaalisesti. Se tekee tyylikkään ja mietityn vaikutelman. Kurssi sopii ehkä parhaiten niille, jotka aloittelevat runoilijan taipalettaan tai eivät ole saaneet palautetta tekstistään. Ryhmähenki oli hyvä, oli eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä näinkin pienessä ryhmässä. Opettajataustasi näkyy hyvin siinä, että osaat vetää luontevasti tällaistakin tekemistä. Olen jo 45-vuotias, joten minulla on ollut elämäni varrella monenlaisia opettajia. Äärityyppi on sellainen, että sen ego ei mahdu samaan huoneeseen joidenkin oppilaiden kanssa, ja oppilaita lähtee heti kurssin alussa itkien pois. Sinun arvasin jo etukäteen olevan kiva, sillä ihminen, joka kirjoittaa niin kauniita ja koskettavia ajatuksia kuin sinä, ei voi olla paha.

– Leena