Mikä kirja sopii kenellekin?

Minulta kysytään paljon, mikä kirjoistani sopisi kenellekin. Tässä pieni ehdotus. 
 
Jos minä jostain alkaisin (2015) on ensimmäinen runokirjani, ja se aloittaa myös Kesken-trilogian. Sen teemana on perhosen metamorfoosi, joka kulkee kaikissa trilogian kirjoissa. Kirja on ollut tosi suosittu (6. painos menossa) ja sanoisin, että se sopii kaikille keskeneräisille ja uuden alkajille jo nimensäkin perusteella.
 
Koska tuuli kuiskii (2016) jatkaa Kesken-trilogiaa ja perhosteemaa puhuen kasvamisesta ja aikuistumisesta, omien rajojen löytämisestä ja siitä ilosta, kun on uskaltanut avata omat siivet. Kirjan kaunis kukkakuvitus tuo tuulahduksen kesästä, ja se sopii hyvin vaikka äidille. Tai äidiltä tyttärelle. Tai niille, joita vapaus puhuttelee. 
 
Kuin lempeä laulu (2017) on kirja, jota olen suositellut lohduksi sureville. Perhosen matka päättyy, ja runot puhuvat pettymyksestä ja luopumisesta – toivoa unohtamatta: Lopussa on alun siemen.
 
Huoleton (2018) on pieni aforismikirja, joka sopii lahjaksi kenelle tahansa, joka kaipaa muistutusta siitä, kuinka elämä ja luottamus kantaa. Kirja on kaunis ja kukkakimpun hintainen. 
 
Pohja (2019) on pieni tarina kompastelijasta, joka löytää voiman omasta heikkoudestaan. Kirjan tarinaa rytmittävät runot. Moni on sanonut, että kirja aukeaa vähitellen. Ehkä se siis sopii parhaiten pohdiskelijoille.
 
Omin luvin onnellinen (2020) on ehkä valoisin kaikista kirjoistani. Se kannustaa iloon ja hyvän löytämiseen, ja sopiikin siksi lahjaksi iloisiin juhliin. Kirjan ulkoasua on kehuttu erityisen kauniiksi. 
 
Kirjoita se kauniiksi (2021) on oma tarinani siitä, kuinka minusta tuli runoilija. Kirja sisältää myös runoja vuosien takaa ja varrelta. Se sopii kaikille, joita kasvutarinat kiinnostavat.
 
Verraton (2022) on toinen aforismikirjani, ja se kulkee Huolettoman jalanjäljissä. Se puhuu elämän ainutlaatuisuudesta ja sopii kaikille verrattoman ihanille, ja myös nuorille, jotka etsivät omaa paikkaansa maailmassa. Verraton on soma, kuten Huoletonkin, ja kukkakimpun hintainen. 
 
Suurempiin käsiin (2022) on pieni rukouskirja (vihko), joka esittelee 12 keskeneräisen elämän rukousta. Se sopii sille, jota miettii suurempia kysymyksiä tai kaipaa konkreettisia välineitä rukoukseen. Vihkoa on annettu myös lahjaksi ripille päässeille. 
 
Sinuun minä turvaan (2022) on runokirja, joka ohjaa lukijaa päättäväisesti toivon suuntaan. Se sopii sille, joka on kulkenut hankalan tai uuvuttavan kautta, tai jota elämän epävarmuus huolettaa. Kirjan rohkaisevat ja raadollisetkin runot löytävät mutkien kautta luottamuksen maille. 
 
Merkillisiä päiviä (2023) on runokirja, joka kokoaa yhteen kalenterin merkki- ja liputuspäiviin kirjoitetut Kesken-runot. Kirjasta löytyy myös runoja muihin merkillisiin, kuten syntymäpäivään, valmistujaispäivään ja surun päivään.